Zimski džudo kamp okupio oko 200 takmičara

0

ZVORNIK – U Zvorniku se održava zimski džudo kamp DŽudo saveza Republike Srpske na kome učestvuje oko 200 takmičara, te 50 trenera i sudija iz Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da učesnici iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije imaju mogućnost da na trodnevnom kampu pred početak takmičarske sezone steknu nova znanja, te isporbaju individualne sposobnosti.

„Kamp je jako posjećen i drago mi je da smo u Zvorniku imali priliku da budemo domaćini ovoj sportskoj manifestacije, pa se nadam da ćemo i u godinama ispred nas organizovativ ovako uspješne događaje u interesu džudoa“, rekao je novinarima Pavlović, koji je i potpedsjednik DŽudo saveza BiH.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić rekao je da bez ovih kampova i edukacije džudista, trenera i sudija nema napretka u ovom i sportu uopšte.

„Olimpijski komitet BiH podržava ove kampove i kroz određene programe preko Evropskog i Svjetskog olimpijskog komiteta“, rekao je Mučibabić.

On je dodao da Zimski kamp, pored trenerskog, ima takmičarski i sudijski edukativni dio, te da je jedna kompletna edukativna manifestacija.

Ističući da i Olimpijski komitet učestvuje u ovakvim seminarima i edukacijama, Mučibabić je posebno zahvalio Pavloviću, koji, kako je rekao, vodi DŽudo savez Republike Srpske ka napretku.

Trener DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Dragan Božović rekao je da je organizator Zimskog kampa DŽudo savez Republike Srpske, dok su tehnički suorganizatori zvornički džudo klubovi „Sokolovi“ i „Srpski soko“.

„Čast nam je da je u Zvorniku organizovan Zimski kamp sa velikim brojem i takmičara i trenera i sudija sa dosta predavača“, rekao je Božović i dodao da je organizacija na visokom nivou i treninga i edukacije sudija i trenera.

Pokrovitelji Zimskog džudo kampa su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare