Zimska turistička sezona počinje 1. decembra

0

Zimska turistička sezona na Jahorini počeće u četvrtak, 1. decembra, i planina će biti centar, ne samo dobrog skijanja, nego i zabave, rekao je direktor Olimpijskog centra“ Jahorina“ Dejan LJevnaić.

LJevnaić je rekao da je danas rukovodstvo Olimpijskog centra održalo sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i izvijestilo ga o kompletnoj situaciji u Centru, te da su svi započeti projekti i realizovani.

„Riječ je o dva nova ski-lifta na Jahorini, novih šest kilometra staza pokrivenih sistemima za osnježavanje, ali i novih 2,5 kilometara staza za noćno skijanje. Tu je i prvi `Snoufektori` sistem koji radi na 15 stepeni u plusu, uradili smo novu stazu za sankanje, novi snoubord park, proširili olimpijski bar“, izjavio je LJevnaić novinarima nakon sastanka.

LJevnaić je za otvaranje sezone najavio nastupe velikih muzičara poput Željka Joksimovića, Marije Šerifović, „Prljavog kazališta“, a od 9. decembra nastupaju Vesna Zmijanac i Saša Kovačević.

Tokom sastanka bilo je riječi i o radovima koji se trenutno izvode na Igrištima, gdje je nabavljena žičara i od naredne godine svi će moći da skijaju na toj lokaciji, te o Studiji opravdanosti za Manjaču, koja je završena i potpisana.

LJevnaić je zahvalio Dodiku na neizmjernoj podršci, naglasivši da je on bio uz njih i prije pet godina kada im je bilo najteže, a sada je Jahorina „broj jedan“ ski-centar u ovom dijelu Evrope.

On je dodao da je Olimpijski centar „Jahorina“ prethodnih mjesec dana radio promociju zimske sezone u regionu, Austriji, Rumuniji, Mađarskoj i Turskoj, te da će od ove godine imati i jedan let direktno iz Londona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare