„Zeohem“ planira proširenje proizvodnje i nova radna mjesta

0

ZVORNIK – Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas da Fabrika „Zeohem“ u Zvorniku planira da širi proizvodnju i prima nove radnike.

„Uvjerio sam se da je fabrika vrlo brzo izgrađena i krenula sa proizvodnjom na ovom lokalitetu gdje je prošle godine bila samo ledina“, rekao je Klokić nakon što je posjetio „Zeohem“ sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem i direktorom zvorničke fabrike Zoranom Petkovićem.

Petković je izrazio zadovoljstvo što je fabrika za svega tri mjeseca rada uspjela da proizvode plasira na sve kontinente.

Podsjećajući da švajcarska kompanija „Zeohem“ postoji više od 200 godina, on je rekao da će i „Zeohem“ u Zvorniku da se širi i da će, u skladu sa potrebama, primati nove radnike.

Petković kaže da je u zvorničkom „Zeohemu“ zaposleno 39 radnika i da ova kompanija planira nove projekte u BiH.

On je zahvalio Stevanoviću i Gradskoj upravi na izuzetnoj podršci pri dobijanju svih dozvola za gradnju fabrike, kao i na savjetodavnoj pomoći.

Kompanija „Zeohem“ u Zvorniku, čija je izgradnja koštala oko devet miliona švajcarskih franaka, proizvodiće molekularna sita u prahu, specijalne zeolite i silikatne hromatografske gelove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments