Zeleno svjetlo projektu Pravnog fakulteta sa Pala

0

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske odobrilo je Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sufinansiranje naučnoistraživačkog projekta “Konstitucionalizacija BiH”.

Iz ovog fakulteta saopšteno je da odobravanje ovog projekta predstavlja novu fazu u razvoju naučnoistraživačkog rada na Pravnom fakultetu na Palama i priliku nastavnicima i saradnicima da pokažu svoje naučnoistraživačke mogućnosti i daju doprinos razvoju pravne teorije i pravnog sistema.

Projektom je predviđeno sprovođenje naučnog istraživanja, izdavanje zbornika radova i organizovanje okruglog stola, čiji će predmet biti razvoj ustavnosti u BiH od 1971. godine do danas, sa posebnim osvrtom na razvoj ustavnog sistema nakon Dejtona.

“Kako su ova teorijska pitanja vrlo kontroverzna i nedovoljno obrađena, ovaj projekat treba da doprinese davanju novih odgovora, koji će biti značajni ne samo za pravnu teoriju, već i za razvoj pravnog sistema”, navedeno je u saopštenju.

Prijedlog projekta izradila je Katedra za pravnu teoriju i javno pravo, a usvojilo Nastavno-naučno vijeće Pravnog fakulteta.

Od 19 odobrenih projekata u oblasti društvenih nauka, projekat Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu rangiran je na osmom mjestu.

Koordinator projekta je profesor Goran Marković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments