„Zelengora of roud reli“ promovisao ljepotu Sutjeske

0

FOČA – Na dvodnevnom „Zelengora of roud reliju“ takmičilo se 80 terenskih vozila sa 160 članova posada, a najviše umijeća u borbi sa prirodnim preprekama pokazali su vozači Of roud kluba „Grand Hercegovina“ iz Širokog Brijega.

U atraktivnom krstarenju Zelengorom proteklog vikenda uživali su zaljubljenici u ovaj ekstremni vid automobilizma iz Splita, Mrkonjić Grada, Sarajeva, Posušja, Podgorice, Kotora, Šapca, Loznice i drugih gradova nekadašnje Jugoslavije, a uspješan organizator relija bio je „Foča of roud tim“.

Brdska trka sa dva specijalna ispita, koja se vozila prvog dana, trajala je čitavih 12 časova, od 10.00 ujutro, a prema ocjeni učesnika bila je to najatraktivnija i najbolja staza u ovoj sezoni Of roud šampionata BiH.

"Zelengora of roud reli" promovisao ljepotu Sutjeske

Vožnja kroz šumu, zatim preko proplanaka, kroz blato, pa uz strm teren, zahtijevala je izvlačenje pomoću vitla sa sajlom, a nisu izostala ni prevrtanja na bok, tako da dosta vozila nije uspjelo da savlada sve zadatke, koje su organizatori zacrtali.

Drugog dana, učesnici relija su na Tjentištu, na rijeci Sutjesci, morali da prođu izuzetno izazovan, zahtjevan i atraktivan poligon.

U klasi hard najbolji je bio Ivica Šarić iz Of roud kluba „Grand Hercegovina“, dok je u nešto lakšoj klasi soft prvo mjesto osvojio Haris Gadžo iz AMK „Sarajevo of roud“.

U generalnom plasmanu, „Grand Hercegovina“ je najbolji klub, ispred AMK Sarajevo i „Pliva 4×4“ iz Šipova i Mrkonjić Grada.

Osim sportskog, reli je imao i veliki turistički značaj, jer su još jednom promovisane prirodne ljepote Nacionalnog parka „Sutjeska“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare