Zdravi domaći proizvodi na trpezama u Srpskoj

0
Zdravi domaći proizvodi na trpezama u Srpskoj

VIŠEGRAD – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas u Višegradu da je potrebno promovisati domaću proizvodnju da bi se što više zdravih proizvoda našlo na trpezama u Srpskoj.

Gluhaković je rekao da Višegrad ima proizvođače zdrave hrane i da je cilj konferencije „Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje“ da se pomogne preduzetnicima ove regije da brendiraju svoje proizvode.

„Višegrad je turistički prepoznatljiva sredina“, rekao je Gluhaković na konferenciji o brendiranju proizvoda.

Osnovni zadatak Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske jeste da promoviše domaću proizvodnju, da se što više kupuju domaći proizvodi i koriste domaće usluge, dodao je Gluhaković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su na skup pozvani djelatnici u oblasti turizma i ugostiteljstva da bi im ova konferencija pomogla da svoje usluge što bolje prezentuju.

„Nadam se da će svi učesnici ovog predavanja uspjeti svoje usluge brendirati na još bolji način“, istakao je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da Višegrad može poslužiti kao primjer polazne osnove za brendiranje.

„Brendiranje ima veliki značaj za turizam, tako da će ova konferencija omogućiti da unaprijedimo naše promotivne aktivnosti“, istakla je Todorovićeva.

Direktor Poljoprivredne zadruge u Višegradu Bojan Čabak rekao je da je ovo veliki korak za poljoprivredne proizvođače.

„Planiramo da osnujemo Višegradsku kuću sa domaćim proizvodima koje moramo brendirati i ovaj korak nam je veoma značajan u daljem radu“, rekao je Čabak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare