Zbog vrućine na put kretati rano ujutro ili uveče

0

BIJELJINA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ uslovi za vožnju su povoljni, a zbog visoke dnevne temperature vozačima se i dalje preporučuje da na duža putovanja kreću rano ujutro ili uveče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radi preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima, od 5.00 do 20.00 časova, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone na dionicama magistralnih puteva Karakaj-Vlasenica i Konjević Polje-Bratunac, te regionalnog puta Bratunac-Srebrenica.

Povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima, danas do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na putevima Sarajevo-Kladanj-Luke, Tuzla-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Zabranjeno je kretanje teretnim vozilima težim od 3,5 tone.

U okviru akcije „Srebrenica 2021“ zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju do ponoći na putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-MEL Luke, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica, Srebrenica-Zeleni Jadar.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putnim pravcima na kojima su u toku radovi: Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH/Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Rudanka-Doboj, Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i Rudanka-Doboj zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog radova u tunelima Čemerno, Čeljigovići i Stambolčić, kao i u tunelu Ugar, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak /Klakar Donji/ od 8.00 do 15.00 časova radnim danima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevik-Priboj od 7.00 do 17.00 časova, zbog sanacije kolovoza, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: Stanić Rijeka-Karuše i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-Granični prelaz Brod, Kula-Lukavica, Karuše-Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivina, granični prelaz Gradiška-terminal Gradiška-Aleksandrovac/poslovna zona, Doboj-Bukovica mala -granični prelaz Brod.

Zbog oštećenja, na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

Radovi u tunelu Ivan na putu Tarčin-Konjic u Federaciji BiH privremeno su obustavljeni i biće nastavljeni sutra.

U tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20.00 do 5.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj se usporeno, zbog radova, odvija i na dionicama Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Deleuša i Hum jutros je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj, ali ne i za teretna vozila.

(www.palelive.com / Srna / Foto: AMS RS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare