Zbog odrona obustavljen saobraćaj na putu Lapišnica – Pale

0

Na magistralnom putu Lapišnica – Pale saobraćaj je obustavljen zbog saniranja odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Saobraćaj je obustavljen u 15.40 radi saniranja odrona na dijelu Lapišnice.

Zbog zimskih uslova vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom na magistralnim putevima Gacko – Tjentište, preko prevoja Čemerno, gdje postoji opasnost od lavina, zatim Sarajevo – Foča i Nevesinje Gacko, gdje se uklanja zaostali snijeg, Trnovo – Dobro Polje – Brod na Drini, te regionalni put Dobro Polje – Jažići.

Zbog smetova neprohodni su regionalni putevi Jažići – Zelengora – Čemerno, Berkovići – Nevesinje, preko prevoja Trusina u dužini od dva kilometra i Kifino Selo – Ulog, preko prevoja Morine.

Na većini puteva u Republici Srpskoj kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, a u planinskim predjelima i zasniježeni.

Zaostalog snijega još ima na kolovozima u višim planinskim predjelima, posebno preko planinskih prevoja u istočnim krajevima Republike Srpske, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na učestale odrone.

Zbog izlivanja rijeke Krivaje u mjestu Podkamensko na regionalnom putu Olovo – Ribnica, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments