Zbog lažne poruke na „Viberu“ sa računa mu skinuto 1.200 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Licu iz Sarajeva skinuto je sa bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslalo fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primilo poruku na „Viberu“ da je dobitnik poklon-vaučera banke.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnje lice iz Sarajeva dobilo poruku na „Viberu“ kojom je obaviješteno da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Lice je fotografisalo bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM, a uvidom u listing transakcije utvrđeno da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevu i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mrža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih ličnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare