Zbog droge podneseno 16 izvještaja protiv 26 lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih 11 mjeseci nadležnom tužilštvu podneseno je 16 izvještaja protiv 26 lica zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, a pronađeno je i oko 45 kilograma marihuane, rekla je danas portparol ove uprave Vesna Stokanović.

„Policijski službenici su oduzeli i sedam kilograma spida i oko kilogram opojne droge `MDMA`, kao i manju količinu heroina, kokaina i tableta ekstazija“, izjavila je Stokanovićeva.

Ona je napomenula da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo od 15. novembra organizovali niz preventivnih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, koje će trajati do nedjelje, 15. decembra.

„Jedna od tih aktivnosti je i današnja podjela promotivnog materijala u vidu letaka pod nazivom `Samo je porodica pravi izbor`. Cilj je podizanje svijesti kod građana, kao i ukazivanje na opasnosti od droge“, izjavila je Stokanovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Stokanovićeva je rekla da je letak edukativnog karaktera, jer prikazuje štetnost droge, kao i načine za prepoznavanje konzumenta droge.

Ona je navela da je za učenike Srednje škole „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu organizovano predavanje na kojem su im policijski službenici ukazali na posljedice konzumiranja narkotika, kao i kako da preventivno djeluju u borbi protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare