Završni dan “Jahorina ekonomskog foruma”

0

Četvrti “Jahorina ekonomski forum” danas nastavlja rad, a tokom, drugog i završnog dana planirana je panel-diskusija “Premijer sa privrednicima” na kojoj će predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković govoriti o prioritetima i ciljevima ekonomskog razvoja.

Drugi dan Foruma pod nazivom “Ekonomija novog doba – inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja” počeće u 9.00 časova prezentacijom inovacija kompanije “Kolektor CCL Banjaluka” na kojoj će protokolarni govor održati ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

U 9.30 časova planirana je panel-diskusiji pod nazivom “Dualno obrazovanje – koncept za ubrzanje ekonomskog razvoja” na kojem će učestvovati i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

U 13.00 časova biće održana panel-diskusiji “Premijer sa privrednicima” na kojoj će predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković govoriti o prioritetima i ciljevima ekonomskog razvoja. Ovom panelu prisustvovaće, između ostalih, i Petričević.

Zvanično zatvaranje Foruma, koji organizuje Udruženje ekonomista Srpske “Svot” u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, planirano je za 14.15 časova.

“Jahorina ekonomski forum”, koji je otvoren juče, ima za cilj da ukaže na značaj okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Forum je otvorio izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske “Svot” Saša Grabovac, a uvodno obraćanje održala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. U radu prvog dana Foruma učestvovala je, između ostalih, i premijer Srbije Ana Brnabić.

U radu dvodnevnog skupa učestvuju mnogi ministri Srpske i drugi zvaničnici, predstavnici institucija, poslovne i akademske zajednice i brojnih renomiranih domaćih i stranih kompanija.

“Jahorina ekonomski forum” održava se u hotelu “Termag” pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o