Završetak rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle

5

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će danas biti završena rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle, za šta je ova opština iz budžeta izdvojila 200.000 KM.

On je rekao novinarima da su u toku finalni radovi i da se postavlja završni sloj asfalta.

Jugović navodi da su u toku i radovi na Romanijskoj ulici, Serdar Janka Vukotića na Koranu i Stefana Dečanskog na Repcima, gdje se postavlja tamponski dio.

“Cilj nam je da prije zime sve završimo. Sve ulice se rade kvalitetno uz izmještanje kanalizacionog sistema, vodovodnog i dio toplovodnog sistema. Uporedo sa tim u fazi smo i rekonstrukcije zgrade opštine i ono što hoćemo jeste da prije zime uspjemo sve završiti”, rekao je načelnik.

Prema njegovim riječima, najvažnije u svemu ovome jeste to da se radovi odvijaju i poslije izborne kampanje, što je jasna poruka da završetkom izbora ne staje život na Palama.

Rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle počela je od upravne zgrade “Elektrodistribucije” na Palama do raskrsnice sa Ulicom srpskih ratnika, a ulica od objekta Kulturnog centra do izlaska na magistralni put imaće četiri kolovozne trake i sva prateća obilježja moderne gradske saobraćajnice.

Riječ je o modernizaciji ove frekventne saobraćajnice, pri čemu kao ključnu novinu treba izdvojiti proširenje dosadašnjeg suženja između upravne zgrade “Elektrodistribucije” do raskršća sa Svetosavskom ulicom.

Nakon realizaciji ovog projekta, u funkciji će biti četiri kolovozne trake, te novi prostori za parking.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Danas je 20-ti, nista zavrseno nije…

Vrlo je bitno da se na novim ulicama rade prilazi za kolica, a tamo gdje to nije uradjeno, da se otklone arhitektonske barijere.

Koliko ovo rade Kinezi bi napravili 5 kilometara autoputa…

Nestasica bitumena u BiH, problem ima vecina asfaltnih baza…Dakle, ne stvarajte dramu ako nesto zbog vise sile kasni koji dan

Poštovani,da li će se ikad pojačati struja i asfaltirati put,od stare Željezničke stanice ,(naselje Ćelava glava)? Tanki dio asfalta do Guja,ostalo rupe,blato itd. Lijep pozdrav!