Završetak rekonstrukcije tunela Čeljigovići 15. novembra

0

Radovi na sanaciji tunela Čeljigovići, koja je počela 19. aprila, teku predviđenom dinamikom i biće završeni, kako je planirano, 15. novembra ove godine, rekla je Srni Milada Radović, odgovorni rukovodilac na ovom gradilištu. „Planom je bilo predviđeno da izvođač radova AD `Romanija putevi` Sokolac sanaciju završi za 270 dana, ali je korigovanim dinamičkim planom završetak radova na tunelu, koji je dug 580 metara, predviđen za 15. novembar“, istakla je Radovićeva i dodala da se dinamika korigovanog plana prati i da za sada nema nikakvih problema i zastoja u radu.

Ona je naglasila da su do sad ispoštovani svi rokovi, oko 350 metara tunela je završeno i trenutno se radi rasvjeta koja je stigla na oko 300 metara tunela.

Radovićeva je naglasila da se radi ostalih 280 metara tunela, sve su pozicije u završnoj fazi i ona smatra da će biti ispoštovan rok za završetak radova.

„Sve su faze na samom kraju tunela, ali nemamo uslova da pustimo u saobraćaj jednu traku“, rekla je ona i dodala da će na kraju biti uklonjen stari i postavljen novi asfalt.

Ona je podsjetila da je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ za rekonstrukciju ovog tunela, u dužini 580 metara, izdvojila 2,5 miliona KM.

„Zbog radova saobraćaj na dinoci Čeljigovići – Bulozi je zatvoren i odvija se alternativnim pravcem Čeljigovići – stari put prema Bulozima, Lukavica – Tvrdimići – Jasik – Pale, zatim put preko Vraca i Trebevića, kao i put preko Hreše“, istakla je ona i dodala da se teretnim vozilima i autobusima preporučuje da koriste put Lukavica – Pale.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare