Završetak radova na tunelu Čeljigovići 15. novembra

0

Sanacija tunela „Čeljigovići“, koja je počela 19. aprila, biće završena 15. novembra, rekla je Srni Milada Radović, odgovorni rukovodilac na gradilištu ovog tunela.

„Prethodno je planirano je da izvođač radova AD `Romanijaputevi` Sokolac sanaciju završi za 270 dana, ali korigovanim dinamičkim planom završetak radova je predviđen za 15. novembar“, istakla je Radovićeva i dodala da se dinamika korigovanog plana prati i da za sada nema nikakvih problema i zastoja.

Ona je naglasila da su do sad ispoštovani svi rokovi, a trenutno se radi sekundarna obloga u tunelu, kanali i drenaže, a urađena je i hidroizolacija.

Prema njenim riječima, biće urađena sanacija kolovoznih traka sa pješačkom stazom.

Ona je podsjetila da je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ za rekonstrukciju ovog tunela, u dužini 580 metara, izdvojilo 2,5 miliona KM.

„Zbog radova saobraćaj je zatvoren na dionici Čeljigovići – Bulozi i odvija se alternativni pravcima Čeljigovići – stari put prema Bulozima, Lukavica – Tvrdinići – Jasik – Pale, zatim put preko Vraca i Trebevića, kao i put preko Hreše“, istakla je Radovićeva i dodala da se teretnim vozilima i autobusima preporučuje da koriste put Lukavica – Pale.

Radovićeva je istakla da se, u okviru redovnog održavanja, trenutno vrši i presvlačenje asfalta u tunelu „Kalovita brda“ na ulazu u Pale.

 


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments