Završetak administrativnog centra do kraja godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ponovljeni tender za nastavak gradnje prve faze administrativnog centra Istočno Sarajevo je završen, a naredne sedmice biće raspisan tender za gradnju druge faze, kako bi zgrada bila završena do kraja ove godine, potvrdio je danas na Skupštini grada Istočno Sarajevo gradonačelnik Vinko Radovanović.

On je podsjetio da je nastavak prve faze gradnje bio u zastoju zbog problema sa izvođačem radova, ali se nada da će za nekoliko dana novi izvođač početi sa gradnjom.

Radovanović je naglasio da je preliminarnu saglasnost na kreditno zaduženje grada od 4.000.000 KM dala i Evropska investiciona banka.

„Ako ne bude nepredviđenih `klipova u točkove` izgradnja bi trebala biti završena do kraja godine i posljednju sjednicu Skupštine grada u ovoj godini trebali bi imati u administrativnom centru“, rekao je gradonačelnik.

Radovanović je podsjetio da je ukupna vrijednost za završetak Administrativne zgrade sa opremom oko četiri miliona KM, s tim što je oko milion potrošeno u prvoj fazi gradnje, tako da je ukupna vrijednost uloženih sredstava u zgradu „Telekoma“, koju im je dodijelila Vlada Republike Srpske, oko pet miliona KM.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Dejan Šešelj istakao je da je jako skeptičan kada je u pitanju izgradnja administrativnog centra grada, a koji je jako bitan za razvoj samog grada.

Komentarišući izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe grada, koji su odbornici danas usvojili, Šešelj je rekao da se u izvještaju Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ne vide nikakve razvojne komponente, već se gradonačelnik bazirao samo na tome da potroši iznos priliva sredstava u budžet.

„U radu gradonačelnika ima mnogo propusta, jer su iz budžeta odobravana sredstva, a nisu pravdana“, rekao je Šešelj i dodao da je kao odbornik tražio da mu se dostavi informacija kako su utrošena sredstva za izgradnju azila za pse u Istočnom Starom Gradu, ali da nikada nije dobio tu informaciju.

Skupština grada je usvojila izvještaj o ostvarenju prihoda i izvršenju rashoda za 2011. godinu od oko 9,3 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare