Završeno zaprašivanje komaraca

0

ZVORNIK – Završeno je petodnevno zaprašivanje komaraca kojim je obuhvaćena površina od 2.500 hektara na području zvorničke opštine, saopšteno je danas iz kabineta načelnika ove lokalne zajednice.

Dezinsekciju komaraca su ispred Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pratili Vesna Lazić, predstavnici Instituta za javno zdravstvo – Regionalni centar Zvornik i zdravstveno-sanitarni inspektor u zvorničkoj opštini Milojko Mijić.

Mijić je rekao da je zaprašivanje, koje su na terenu realizovale tri ekipe zvorničke „Sanitacije“, realizovano u skladu sa planom i bez problema, te da su vremenske prilike pogodovale ovoj akciji.

„Zaprašivanje nije izazvalo probleme ni kod pčelara, od kojih nije stigla ni jedna primjedba, imajući u vidu da su na vrijeme bili obaviješteni o ovoj akciji“, rekao je Mijić.

Dezinsekcija protiv komaraca u zvorničkoj opštini vršena je postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje od 4. do 8. jula, u večernjim terminima od 19.30 do 23.30 časova i jutarnjim terminima od 4.00 do 6.30 časova.

Zaštitna sredstva za zaprašivanje protiv komaraca obezbijedila je Vlada Republike Srpske, dok je ostale troškove snosila opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare