Završeno „Zvorničko ljeto 2015“

0

ZVORNIK – Koncertom beogradske muzičke grupe „Legende“ na Gradskoj plaži, u Zvorniku je završena tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto 2015“ na kojoj je održano više muzičkih, sportskih i drugih sadržaja.
Manifestaciju „Zvorničko ljeto“, koju je 2. avgusta otvorio načelnik opštine Zoran Stevanović, posjetilo je više od 50.000 Zvorničana, turista i gostiju iz susjednih opština.

U okviru sedmodnevnog programa manifestacije održan je niz koncerata, odigrane su predstave „Šmizle“ u izvođenju glumaca Pozorišta mladih Zvornik i „Vaso Pikaso“, koju je izvelo Zvorničko dramsko pozorište.

Organizovani su Bioskop na otvorenom, „Zvornički kotlić“, „Etno tržnica“, „Drinska regata“, „Mini sajam knjiga“, dok je Likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“ priredila izložbu svojih radova.

Sadržaj „Zvorničkog ljeta“ bio je obogaćen tradicionalnim susretom predstavnika opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje ova dva grada, odnosno Republiku Srpsku i Srbiju.

Odigrana je i utakmica u malom fudbalu između veterana fudbalskih klubova „Drina“ Zvornik i „Jedinstvo“ Mali Zvornik, kao i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“ kojim Šah klub „Drina“ čuva uspomenu na nekad najboljeg šahistu Zvornika Boru Vukajlovića, koji je izgubio život 7. avgusta 1992. godine kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Po posebnom programu juče je obilježena krsna slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova – zaštitnica grada Zvornika.

Povodom krsne slave opštine služena je Sveta liturgija u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu, večernja liturgija u hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku, a potom je litija prošla kroz grad, nakon čega je na platou „Kasina“ obavljeno lomljenje slavskog kolača.

U srijedu, 5. avgusta, nije održan nijedan programa u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“, jer je taj dan proglašen Danom žalosti u znak sjećanja na protjerane i stradale Srbe u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji.

Organizator i pokrovitelj sedmodnevne manifestacije je opština Zvornik, a tehnički realizatori su Dom omladine i Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare