Završeno otvoreno atletsko prvenstvo za seniore

0

SOKOLAC – Na sokolačkom stadionu Bara danas je održano seniorsko otvoreno pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u atletici i Međunarodni atletski miting, na kome je nastupilo 14 klubova iz Srpske i osam iz regiona sa oko 150 takmičara.

U bacanju kugle prvi je bio Zlatan Šeranić iz AK “Borac” iz Banjaluke, a kod djevojaka njegova klupska drugarica Gorana Tešanović. U skoku u dalj prvi je bio Zoran Borovčanin iz AK “Glasinac” sa Sokoca, a kod djevojaka Nikolija Stanivuković iz AK “Borac”.

Stefani Vukajlović iz AK “Borac” pobijedila je u bacanju kladiva, a kod muškaraca Zlatan Šeranić.

Ratko Đurović iz AK “Pale” pobijedio je u bacanju koplja, a kod djevojaka Vanja Spaić iz AK “Leotar” iz Trebinja.

U hodanju na 5.000 metara prvi je bio Đorđe Đukić iz AK “Prnjavor”, a kod djevojaka Tanja Simeunović iz AK “Slavija” iz Istočnog Sarajeva. U trci na 5.000 metara najbolji je bio Srđan Samardžić iz AK “Banjaluka”, a kod djevojaka Draženka Gavrić iz AK “Glasinac”.

Sait Husenbašić iz AK “Borac” bio je najbolji u trci na 200 metara, a kod djevojaka Ivana Macanović iz AK “Banjaluka”.

U troskoku za muškarce najbolji bio je Zoran Borovčanin iz AK “Glasinac” , a kod djevojaka Dragana Pozderović iz AK “Teslić”.

Emilija Husić iz AK “Leotar” najbolja je bila u trci na 400 metara, a kod muškaraca Dušan Babić iz AK “Banjaluka”. U štafeti četiri puta 400 metara za muškarce prvi je bio AK “Borac”, a kod djevojaka AK “Banjaluka”.

U trci na 800 metara prvi je bio Marko Jovičić iz AK “Pale”, a kod djevojaka Desanka Ćiro AK “Pale”. U bacanju diska najbolji je bio Zlatan Šeranić iz AK “Borac”, a kod djevojaka Gorana Tešanović njegova klupska drugarica.

Na 3.000 metara sa preponama prvi je bio Sreto Krstić iz AK “Glasinac”, a kod djevojaka njegova klupska drugarica Draženka Gavrić.

Gorana Cvijetić iz AK “Glasinac” pobijedila je na 400 metara sa preponama, a kod muškaraca najbolji je u toj disciplini bio njen brat Ilija Cvijetić.

U skoku u vis prva je bila Mladena Petrušić iz AK “Glasinac”, a kod muškaraca njen klupski drug Dušan Marić.

Organizator ovog takmičenja bio je AK “Glasinac”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments