Završeni „Dani jabuke“

0

ZVORNIK – Proglašenjem najboljih literarnih i likovnih radova o temi „Jabuka“ i izložbom specijaliteta od jabuka, u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku kod Zvornika danas je završena manifestacija „Dani jabuke“.
Direktor ove škole Sanja Tanacković rekla je novinarima da je na manifestaciji, pojedinačno ili u okviru odjeljenskih zajednica, učestvovalo svih 1.275 učenika ove škole.

„Cilj manifestacije jeste da promoviše zdravlje i podiže svijest djece o zdravoj ishrani i konzumiranju voća, budući da je u ovom kraju, iako nije toliko voćarski, zastupljeno uzgajanje voća“, rekla je Tanackovićeva i podsjetila da su „Dani jabuke“ dugogodišnja i lijepa tradicija u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“.

Ona je dodala da je izloženo šezdesetak specijaliteta od jabuke koji će biti uručeni Domu za stara lica u Kiseljaku kod Zvornika.

Prema njenim riječima, prvo mjesto u likovnom stvaralaštvu o temi „Jabuka“ dijele učenici Srđan Garić i Kristijan Milošević, drugo mjesto osvojila je učenica Katarina Mitrović, a treće Nina Kulić.

Prvo mjesto u literarnom stvaralaštvu pripalo je Belmi Arnaut, drugo mjesto Anđelini Jokić i treće Jovani Pelemiš.

Za najbolji pano proglašen je rad kombinovanog odjeljenja četvrtog i petog razreda iz područne škole Petkovci, drugo mjesto osvojili su učenici četvrtog razreda područne škole Oraovac i treće mjesto odjeljenska zajednica iz područne škole Karakaj.

Specijalitete od jabuka pripremile su majke učenika ove škole, a manifestacija je počela 26. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare