Završeni Petrovdanski književni susreti

0

VLASENICA – U Vlasenici su večeras završeni 7. Petrovdanski književni susreti, organizovani u okviru „Petrovdanskih dani kulture i sporta“ kojima se kulturno-zabavnim i sportskim sadržajima obilježava Dan i krsna slava opštine Vlasenica.
Organizator susreta, Književni klub „Luča“ iz Vlasenice, okupio je pedeset pisaca iz Republike Srpske i Srbije, koji su u protekla dva dana ljubiteljima lijepe riječi u tom gradu, na književnim večerima i druženjima, predstavili svoje stvaralaštvo.

Predsjednik „Luče“ Aćim Todorović rekao je Srni da je ta manifestacija, po broju i kvalitetu učesnika, najveća u regiji, a sigurno među najvažnijima u Republici Srpskoj u oblasti književnog stvaralaštva.

U okviru dvodnevnog programa, organizovanog u sali Narodne biblioteke u Vlasenici i uz prisustvo velikog broja građana, održane su književne večeri i promocije.

Prvog dana Književnih susreta, na sinoć organizovanoj književnoj večeri, vlasenički pjesnik Aćim Todorović predstavio je svoju novu knjigu „Jauk grobne tišine“, o kojoj su gororili recenzenti Ranko Pavlović i Mirko Babić.

Danas su učesnici manifestacije posjetili manastir Lovnica u Šekovićima, te spomen-groblje „Ružina voda“ na Javor planini gdje leže kosti ratnika Šumadijske divizije, poginulih 1914. godine u borbi sa Austrougarima.

Završno okupljanje organizovano je večeras u sali Narodne biblioteke, gdje su pjesnici i pisci predstavili svoja ostvarenja.

Dodijeljene su Povelje Književnog kluba „Luča“ Nebojši Borovini, članu „Luče“ iz Han Pijeska, i Književnom društvu „Zapis“ iz Gornjeg Milanovca, kao nagradu za plodnu saradnju i podršku ovoj manifestaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare