Završene Gospojinske svečanosti

0

Koncertom Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Mladost” večeras su na Palama završene Gospojinske svečanosti, koje su organizovane povodom Dana i krsne slave opštine – Velike Gospojine.

Na koncertu, koji je održan u Kulturnom centru Pale, nastupili su KUD “Romanijska vrela” iz Mokrog, KUD “Romanijska luča” sa Sokoca i KUD “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su koncertom KUD-a “Mladost” željeli da zatvore Gospojinske svečanosti, zato što je to društvo koje se mora poštovati jer čuva narodnu tradiciju.

Umjetnički rukovodalac KUD-a “Mladost” Mladen Krsman rekao je da su ove godine dobili čast da zajedno sa gostima iz Mokrog, Sokoca i Istočnog Sarajeva zatvore svečanosti i mještanima Pala pružili priliku da uživaju u cjelovečernjem besplatnom koncertu.

Krsman kaže da su se sva četiri društva predstavila sa dvije koreografije koje su vezane za krajeve u kojima žive Srbi.

“Večerašnji koncert je samo uvod u našu godišnju proslavu koja će se završiti gala koncertom početkom decembra kada će društvo proslaviti 65 godina postojanja i 40 godina pod nazivom `Mladost`”, naglasio je Krsman.

Član KUD-a “Romanijska vrela” Jovana Čeremidžić rekla je da se ovo društvo publici predstavilo koreografijama Igre iz Pčinje i splet igara iz Kosovskog Pomoravlja.

Gospojinske svečanosti, koje su počele 18. avgusta, obilježene su brojnim kulturno-sportskim manifestacijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments