Završena trodnevna obuka o upravljanju projektima

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas uručenjem sertifikata završena trodnevna obuka o upravljanju projektima za predstavnike lokalne uprave i nevladinog sektora, koju su organizovali Misija OEBS-a u BiH i opštinska Služba za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju.

Šef opštinske Službe Mila Knežević rekla je novinarima da su polaznici stekli osnovna znanja o metodologiji pisanja projekata i projektnom ciklusu, koja će dalje poslužiti kao osnova za unapređenje znanja iz oblasti projektnog planiranja.

“Upravljanje projektnim ciklusom i pisanje projekata daće podlogu za bolju pripremu projektnih prijedloga iz Strategije integrisanog razvoja opštine Zvornik, kao i svih ostalih akcionih planova koje je opština usvojila ili će pristupiti u budućnosti njihovoj izradi”, istakla je Kneževićeva.

Ona je navela da je projektno planiranje metodologija koja se može primijeniti na sve sfere života, bilo da je riječ o poslovnom ili privatnom planiranju.

Službenik za odnose sa javnošću Kancelarije OEBS-a u Tuzli Danica Pelemiš-Subotić istakla je da je obuka provedena u okviru “Projekta podrške demokratskom upravljanju”.

“Misija OEBS-a u BiH podržava lokalne vlasti u njihovim nastojanjima da obuče i osposobe svoje osoblje kako bi iskoristili postojeće kapacitete i poboljšali svoj rad. Uspješnost rada jedne administracije ogleda se u učešću u planiranju, kao i pripremi i pisanju projekata, koji imaju za cilj poboljšanje pružanja usluga građanima”, istakla Subotićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments