Završena šesta smotra recitatora

0

U Kulturnom centru Pale sinoć je završena dvodnevna Šesta smotra recitatora koja je okupila djecu osnovnih škola iz Pala i Mokrog, učenike Srednjoškolskog centra „Pale“ i djecu sa posebnim potrebama udruženja „Sunce“. Pobjednici Šeste smotre recitatora u kategoriji srednjoškolaca su Tomo Klačar, Anđela Plakalović i Milica Kulina, drugo mjesto dijele Dušica Blagojević i Sara Brčkalo, a treće mjesto Miljana Trifković i Bogdan Klačar.

U kategoriji osnovaca prvo mjesto u kategoriji učenika prvog, drugog i trećeg razreda osvojio Luka Klačar, kategoriji učenika četvrtog i petog razreda Ružica Cvjetković, kategoriji šesti i sedmi razredi Ana Marija Stanišić, a u kategoriji osmi i deveti razredi Kristijan Šljivić.

Profesor srpskog jezika u Srednjoškolskom centru „Pale“ i voditelj Recitatorske sekcije Branka Čugalj izjavila je Srni da je na Šestoj smotri recitatora učestvovalo 100 djece, diplome za učešće su dobila sva djeca, a pobjednici su dobili diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto i po knjigu.

„Ideja nam je da okupimo mladost Pala. Ovdje nije samo riječ o njegovanju dijaloga, već i o njegovanju nastupa i sposobnosti djece da se pojave na bini“, istakla je Čugaljeva i dodala da je Srednjoškolski centar „Pale“ na ovaj način podstaknuo i mnoge učitelje mladih svih uzrasta da vrijedno rade na njegovanju jezičke kulture.

Čugaljeva je naglasila da je nastupu u Kulturnom centru Pale prethodilo svakodnevno iščitavanje poezije, odabiranje pjesama, druženje i zbližavanje učesnika.

„Mnogobrojna publika svjedoči da su naši sugrađani i te kako prepoznali značaj ove kulturne manifestacije koja okuplja mladost Pala, prosvjetne radnike, roditelje i sve ljubitelje poezije“, istakla je ona i dodala da na ovaj način svi zajedno popkazuju kako i „najmanji zrak svjetlosti razgoni mrak“.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=ysCdI7KhjmI&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare