Završena manifestacija „Dani knjige“

0

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Pale“ organizovali su danas šetnju ulicama grada sa transparentima na kojima su ispisane misli znamenitih ljudi o značaju knjige i čitanja i na taj način završili jednomjesečnu kulturnu manifestaciju „Dani knjige“.

Profesor srpskog jezika i književnosti u SŠC „Pale“ Dijana Granić rekla je da je cilj ove manifestacije obogaćivanje fonda Biblioteke i da se vrati navika čitanja među mlade.

„Sa manifestacijama smo počeli 23. aprila na Svjetski dan knjige, a završili smo je danas kada je Dan pismenosti. Srednjoškolci su danas posjetili sve osnovne škole na Palama, vrtiće i Udruženje `Sunce`, gdje su održali radionice i jedni drugima poklonili knjige“, rekla je Granićeva.

Ona je dodala da su u školi održane četiri radionice i dva konkursa, koja su se na pisanje literarnih radova za koje su učenici pokazali veliko interesovanje, kao i za učestvovanje u organizaciji same manifestacije.

Predsjednik Savjeta učenika SŠC „Pale“ Sara Gluhović rekla je da je manifestacija protekla u najboljem redu, sa ciljem da se podigne svijest o značaju knjige i čitanja, ali i da bi obogatili fond školske i biblioteka na području opštine Pale.

„Učenicu su imali priliku da učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima. Mislim da im je bila zanimljiva posjeta osnovnim školama i vrtićima u Palama jer su nas djeca impresionirala svojim znanjem o značaju čitanja. Koliko smo mi njih animirali da zavole knjige i čitanje, toliko su i oni nama pokazali koliko radosti i sreće pronalaze u tome“, rekla je Gluhovićeva.

Manifestaciju povodom obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava počela je 23. aprila, u organiziji SŠC „Pale“ i u saradnji sa Aktivom nastavnika srpskog jezika i književnosti i bibliotekarom ove škole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments