Završena manifestacija „Dani knjige“

0

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Pale“ organizovali su danas šetnju ulicama grada sa transparentima na kojima su ispisane misli znamenitih ličnosti o značaju knjige i čitanja i na taj način završili jednomjesečnu manifestaciju kulture „Dani knjige“.

Profesor srpskog jezika Dijana Granić rekla je da drugu godinu obilježavaju manifestaciju „Dani knjige“, koja je ove godine bila mnogo masovnija.

„Sa manifestacijama smo počeli 23. aprila, na Svjetski dan knjige, a završili smo je danas kada je Dan pismenosti. Uspjeli smo da unaprijedimo kulturnu saradnju na nivou opštine, tako da su nam se u obilježavanju pridružile i tri osnovne škole – `Mokro`, `Pale` i `Srbija`, kao i Udruženje `Sunce`“, rekla je Granićeva.

Ona je dodala da su se svi međusobno posjećivali i jedni drugima poklonili knjige.

Granićeva kaže da su u paljanskom Srednjoškolskom centru tokom manifestacije održane četiri radionice i igrokazi o različitim temama, čiji je cilj da
se mladima vrati ljubav prema knjizi, kao i da se animiraju za čitanje i razmjenjivanje knjiga, ali i na poklanjanje.

Predsjednik Savjeta učenika SŠC „Pale“ Sara Gluhović rekla je da su danas postavili štand na kojem su građani mogli da doniraju knjige, kao i novac za kupovinu književnih djela.

„Sve knjige koje su do sada donirane, njih oko 160, biće raspoređene u školske biblioteke na području Pala, kao i u vrtićima. Zahvaljujem Jezičkom centru `In` koji su pomogli u organizaciji i Gradskoj pijaci što su ustupili štand“, istakla je Gluhovićeva.

Gluhovićeva je navela da je cilj ove manifestacije promovisanje knjige i čitanja za djecu, posebno predškolskog uzrasta.

Manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava počela je 23. aprila, u organiziji SŠC „Pale“ i u saradnji sa Aktivom nastavnika srpskog jezika i književnosti i bibliotekarom ove škole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare