Završen VI Piksi kup „Jahorina 2012“

0

Na Jahorini je večeras završen Šesti međunarodni fudbalski turnir Piksi kup „Jahorina 2012“, koji je okupio 156 ekipa u četiri starosne kategorije – 2000, 2001, 2002. i 2003. godište. Na turniru, koji je počeo 24. avgusta, učestvovale su ekipe iz Republike Srpske i Federacije BiH, Rumunije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije.

Pobjednik u grupi 2000. godište je ekipa „Adriatik“ iz Splita, drugo mjesto pripalo je FK „Novi Grad“ Sarajevo, a trećeplasirana ekipa je „Feniks Vojvodina“ iz Bijeljine. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Laušić Marin, najbolji strijelac je bio Šego Michele iz ekipe „Adriatic Split“, a najbolji golman Čizmić Nikola.

U grupi 2001. godište pobijedila je ekipa „Partizana“ iz Beograda, drugi je „Radnik“ iz Bijeljine, a treće mjesto je pripalo ŠF „Piksi“ sa Pala. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Radojević Todor, najbolji strijelac je bio Slobodan Stanojlović, a najbolji golman Aleksandar Simić iz FK „Partizan“.

Prvo mjesto u grupi 2002. godište osvojila je ekipa „Partizana“, drugo „Olimp“ sa Pala, a treće „Radnik“ iz Hadžića. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Vasiljević Filip, najbolji strijelac je bio Stevanović Filip, a najbolji golman Slavković Lazar.

Pobjednik grupe 2003. godište je „Spartak“ iz Subotice, drugi je „Meteor“ iz Bijelog Polja, a treće mjesto ekipa „Budućnost“ iz Srpske Crnje. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Nemanja Andrić iz FK „Spartak“ iz Subotice, najbolji golman turnira je Nikola Grčić iz „Spartaka“, a najbolji strijelac Dušan Vuković iz FK „Meteor“ iz Bijelog Polja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/piksi-kup-jahorina-2012/] width=[54] height=[54] title=[Piksi kup Jahorina 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/piksi-kup-jahorina-2012b/] width=[54] height=[54] title=[Piksi kup Jahorina 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Facebook album

Za igrača koji stilom igre podsjeća na Piksija proglašen je Aleksa Marković iz FK „Partizan“.

Najbolji igrač turnira je Nemanja Andrić iz FK „Spartak“ iz Subotice, najbolji golman turnira je Nikola Grčić iz „Spartaka“, a najbolji strijelac Dušan Vuković iz FK „Meteor“ iz Bijelog Polja.

Pehare i medalje ekipama i pojedincima večeras su uručili direktor hotela „Bistrica“ Drago Blagojević, predsjednik Skupštine opštine Pale Miro Brčkalo i koordinator turnira Dragan Petković.

Direktor turnira Goran Ivković rekao je da je zadovoljan turnirom.

„Prezadovoljni smo kako je protekao turnir, s obzirom da je bilo oko 2.000 učesnika, isto toliko roditelja i gledalaca i sve je bilo u najboljem redu“, rekao je Srni Ivković i dodao da su utakmice igrane na terenima na Jahorini i Palama od 8.00 do 20.00 časova.

Ivković je istakao da je na turniru bilo izuzetnih pojedinaca i u ekipama koje se nisu plasirale za polufinale i finale, koji su skrenuli pažnju skauta „Partizana“ i ostalih, ali da je bilo i loših iznenađenja.

Organizator turnira je Škola fudbala „Piksi“ sa Pala a pokrovitelji su, osim brojnih sponzora, opština Pale, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare