Završen Šesti skup ljekara porodične medicine

0

ZVORNIK – U Zvorniku je besplatnim mjerenjem krvnog pritiska i određenih parametara u krvi, kao i dijeljenjem promotivnog zdravstvenog materijala, završen Šesti skup ljekara porodične medicine Republike Srpske.


Predsjednik Udruženja ljekara porodične medicine regije Zvornik Goran Birčaković rekao je Srni da je u okviru susreta doktora porodične medicine, prvi put u Republici Srpskoj održana edukacija za mentore za specijaliste porodične medicine.

„Edukacija je održana za 23 doktora koji su specijalisti i koji su budući mentori za nove specijalizante“, rekao je Birčakovići dodao da su učestvovale katedre Foče i Banjaluke zajedno.

On je naglasio da su, u okviru ovih dvodnevnih susreta koji su počeli juče, održana stručna predavanja na teme „Palijativna njega bolesnika“, što je veoma bitno za svakog doktora porodične medicine, kao i druge teme iz ove oblasti.

Birčaković je rekao da su Šestom skupu ljekara porodične medicine Republike Srpske prisustvovali i kolege iz Federacije BiH i Srbije, odnosno bila su prisutna 172 ljekara na ovim susretima.

„Udruženje ljekara porodične medicine regije Zvornik nastojaće da se ovi susreti održavaju redovno svake godine u Zvorniku, odnosno da postanu tradicionalni edukativni seminar na kojima bi se razgovaralo o najvećim naučnim dostignućima u ovoj struci“, rekao je Birčaković.

On je naglasio da je u okviru tih aktivnosti dobio podršku i poslanika u Nardonoj skupštini Republike Srpkse Obrena Markovića i Dragomira Vasića, te poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Lazara Prodanovića.

Šestom skupu doktora porodine medicine prisustvovala je i pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJiljana Ivančić.

Udruženje ljekara porodične medicine regije Zvornik organizovalo je dvodnevni skup doktora Porodične medicine, povodom 19. maja – Svjetskog dana doktora porodične medicine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare