Završen projekat „Viki žene“

0
Završen projekat

VIŠEGRAD – Desetodnevni projekat „Viki žene“ u Republici Srpskoj, čiji je cilj prevazilaženje rodne razlike, završen je u Višegradu dodjelom sertifikata za 15 učesnica koje su prošle obuku za rad na Vikipediji.

„U toku je realizacije projekta, kreirano je 130 članaka na srpskoj Vikipediji i prikupljeno preko 200 fotografija manje poznatih mjesta koja se nalaze na teritoriji Višegrada“, rekla je koordinator projekta Bojana Podgorica.

Ona je naglasila da ovaj projekat ima za cilj prevazilaženje rodne razlike u Vikimedijinim projektima.

„Projekat obuhvata niz aktivnosti vezanih za rad sa ženama na teritoriji Republike Srpske. Osim toga, projektne aktivnosti su usmjerene na obradu manje zastupljenih tema, prvenstveno ženskih“, rekla je Podgorica.

Prema njenim riječima, širom svijeta postoji više desetina inicijativa za smanjenje razlika u pogledu broja ženskih urednika, kao i u povećanju zastupljenosti ženskih tema na Vikipediji i sestrinskim projektima.

Podršku projektu su pružili Udruženje žena liječenih i oboljelih od karcinoma dojke „Aska“, Udruženje poslovnih žena 16 i Foto-klub Višegrad, a realizovan je pod pokroviteljstvom Vikimedijine zadužbine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments