Završen program rekonstrukcije ulica vrijednosti 550.000 KM

11
Arhivska fotografija

U Palama je danas završena rekonstrukcija i sanacija četvrte ulice, čime je zaokružen cjelokupan program rekonstrucije gradskih saobraćajnica, čija je ukupna vrijednost oko 550.000 KM.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara rekao je novinarima da se asfaltiranjem dijela Ulice Srpskih ratnika zaokružuje investicioni ciklus rekonstrukcije i sanacije četiri gradske ulice u Palama.

On je podsjetio da je prethodno obavljena rekonstrukcija ulice Trifka Grabeža, Dobroslava Jevđevića i Svetosavska.

„Opština Pale namjerava da i u narednoj godini nastavi sa ovakvim i sličnim projektima kako u samom gradskom jezgru, tako i u rubnim dijelovima opština, rukovodeći se prvenstveno zahtjevima građana i izvještajima sa terena“, naveo je Šekara.

On je dodao da će se raditi po prioritetima, cijeneći želje građana kako bi udovoljili tamo gdje je najpotrebnije.

Šekara je podsjetio da uskoro slijedi završetak temeljnih radova na sanaciji tunela „Kalovita brda“ na ulazu u Pale, koju finansira Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

On je najavio da će naredne godine biti rekonstruisana Romanijska ulica, u okviru projekta koji je obezbijedila Vlada Srbije, čija je vrijednost 500.000 evra.

Šekara dodaje da opština Pale uskoro planira nastavak intezivnih aktivnosti na izgradnji i obnovi kanalizacione mreže te da će i naredna godina biti obilježena realizicijom brojnih infrastrukturnih projekata.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
11 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Šta je sa ostatkom ul. Sr. Ratnika??? Kada će biti rekonstruisana, pogotovu dio trotoara koji je u katastrofalnom stanju???

Dogodine

Vrlo vjerovatno nekad, ko zna kad. Valjda kad narod plati. 🙂 A, što se tiče trotoara, pa oni i jesu u takvom stanju jer se redovno „roke“ na njih parkiraju što sa autima, što sa kamionima, a i kad su pravljeni, pravljeni su onako niski, taman za „roke“. Nije bitno što pješaci, što sami, što sa djecom i kolicima, ne mogu prolaziti od takvog pimitivističkog hira. Policija tu nikad i nikom nije naplatila kaznu za nepropisno parkiranje pa čak i za ugrožavanje bezbjednosti. Imam nekih stotinjak slika kao dokaz, sa sve brojevima tablica.

Sta je sa Kremenitim brdima?

A seoski putevi ništa, e gospodo malo sutra ćete kupiti jagnje za božić i slavu… Jedino ako iz Australije dođe ono zaleđeno prije 30 godina iz NATO rezervi…

Za to se moraju boriti predstavnici mjesnih zajednica jer oni kandiduju projekte za sledecu godinu, a onda u opstini biraju po prioritetima ako vec ne mogu sve…Zato se obratite onima koji vas predstavljaju…

E ja ću onda za prioritet jaganjce prodati za bajram i ramazan… A ti Miki kupi salamu za praznik…

Ovo Što je urađeno je prelijepo

Како мислите завршено? Умало ми синоћ није отпао точак на раскрсници од з(с)авршености.

Slijede komentari tipa: „a sta je sa Stanice, a sta je sa mojih Luka… gdje je put za Stajinu, zasto nema asfalta na Golom Koranu“. Realno ovo je budžet opštine Pale, a ne San Franciska da se dotjera asfalt pred svačiju avliju. Ovo je centar grada, samim tim to su najprometnije ulice. Htio priznati neko ili ne, skoro svako odavde bar jednom dnevno njima prođe i valjda je red prvo njih srediti.

Prvi put da neko na pocetku nacelnickog mandata uradi ovoliko.Za nepunu godinu i po uradjeno je dosta,a mislim da ce se raditi jos dosta,samo moramo biti malo strpljivi ne moze sve odjednom.S obzirom da smo bili svjedoci da su se veliki projekti radili samo u zadnju godinu pred izbore.