Završen Peti festival dječijeg pozorišta “Zvono”

0
Završen Peti festival dječijeg pozorišta

ZVORNIK – Proglašenjem pobjednika, podjelom nagrada i zahvalnica, u Zvorniku je večeras završen Peti međunarodni festival dječijeg pozorišta “Zvono”.

Najboljom predstavom proglašena je “Praseća rokersko-ekološka bajka” Dječije scene Trsteničkog pozorišta, u režiji Miloša Miloševića.

Veljko Popić dobio je nagradu “Zvono” za najbolju mušku ulogu u predstavi “Zvezdano dete” Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je nagradu za najbolju žensku ulogu dobila Milena Petrović u predstavi “Čimi” koju je izvelo Gradsko pozorište Jagodina.

Na zatvaranju festivala, koji je počeo u srijedu, 13. decembra, dodijeljene su nagrade i u drugim kategorijama.

Fuad Tabučić dobio je nagradu za režiju predstave “Baš čelik” Opštinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić”-Dječije Scene iz Malog Crnića. Ova predstava nagrađena je i za kolektivnu igru.

Predstava “Čimi” u izvođenju Gradskog pozorišta Jagodina nagrađena je za najbolju scenografiju, dok je predstava “Zvezdano dete” u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta nagrađena za najbolji scenski govor.

Nagrade je uručila beogradska glumica Lidija Vukičević koja je ocijenila da je festival bio veoma uspješan i edukativan jer je svaka predstava imala poruke, prije svega vaspitne.

“Nagrađena predstava ‘Praseća rokersko-ekološka bajka’ bila je fantastična, prilagođena djeci tog uzrasta. Glumci ove predstave su se stvarno trudili da naprave nešto što je apsolutno njihovo i zaslužili su nagradu”, rekla je Vukičevićeva, koja je bila i predsjednik žirija.

Na zatvaranju festivala dodijeljene su zahvalnice Gradskoj upravi Zvornik, Ministarstvu spoljnih poslova Srbije-Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, te drugim ustanovama i institucijama koje su pomogle održavanje festivala.

Organizator Petog međunarodnog festivala dječijeg pozorišta “Zvono” jeste Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments