Završen naučni skup “Nauka i sloboda”

0

Na Filozofskom fakultetu u Palama u subotu i nedjelju je održan Međunarodni naučni skup “Nauka i sloboda”, koji je održan u okviru proslave dvadesetogodišnjice rada Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.


Prema riječima dekana Filozofskog fakulteta u Palama Milanke Babić, skup je prilika za podsjećanje na početke rada ovog fakulteta, koji baštini više od 60 godina dugu tradiciju Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

“Reosnovani Filozofski fakultet u Republici Srpskoj krenuo je od apsolutne nule, bez ičega”, istakla je Babićeva.

Ona je dodala da je ovogodišnji skup posvećen obilježavanju i stogodišnjice Sarajevskog atentata.

“Skup, za koji je prijavljeno više od 300 referata, nosi radni naziv “Nauka i sloboda” i u okviru njega rade brojne sekcije”, rekla je Babićeva Srni.

Ona je precizirala da skupu prisustvuju naučni radnici sa fakulteta i univerziteta iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Bugarske, ali i drugih zemalja.

Naučni skup, kojim se tradicionalno obilježava Dan Filozofskog fakulteta u Palama, prvobitno je bio zakazan za polovinu maja, ali je njegovo održavanje pomjereno zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH i susjedne zemlje.

Održavanje skupa pomoglo je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske.

Vezano:

Filozofski fakultet: Svečana akademija u znaku dvadeset godina rada fakulteta u Palama

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments