Završen memorijalni turnir posvećen četi „Petar Pandurević“

0

Memorijalni turnir „Petar Pandurević“ posvećen poginulim borcima ove čete završen je na Palama, a prvo mjesto osvojile su ekipe „Stanica“ u kategoriji starijih pionira i „Drim tim“ u konkurenciji mlađih pionira.

Ovaj memorijalni turnir posvećen je i ostalim poginulim borcima sa područja mjesne zajednice Stanica Pale, a ove godine na njemu su od 1. do 8. juna učestvovale 34 ekipe sa 313 igrača.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Ivica Topić rekao je da su djeca i roditelji bili prezadovoljni kompletnim organizacijom turnira, posebno što su uspjeli da i cicibane izvedu na takmičenje.

U kategoriji cicibani za najboljeg igrača izabrana je Una Kovač, najbolji golman je Aleksa Muharemović, a stijelac Srđan Knežević.

U kategoriji pjetlići, najbolji igrač je Nikola Lopatić, golman Stefan Simanić, a najbolji stijelac Mihajlo Pejović.

Najbolji igrač u kategoriji mlađi pioniri bio je David Korać, golman Ivan Čvoro i strijelac Maksim Lučić, a kod starijih pionira najbolji igrač je Marija Milinković, golman Nemanja Kulašević i Đorđe Mirović strijelac.

Topić, koji je i predsjednik Mjesne zajednice Stanica Pale, istakao je da će ove godine odbornicima Skupštine opštine Pale biti predloženo da donesu odluku da se Dani čete „Petar Pandurević“ uvrste u značajne datume za opštinu i grad Istočno Sarajevo.

On je dodao da će ova mjesna zajednica tražiti podršku i od grada, te da su za sve učesnike turnira obezbijeđene nagrade, zahvalnice, pehari, uz pomoć opštine Pale, organizacije „Vorld vižn“, mještana i privrednika.

Četa „Petar Pandurević“ formirana je početkom rata. Imala je 200 hrabrih boraca, čuvala je srpske položaje na Trebeviću i obišla brojna ratišta širom Republike Srpske.

Četrnaest boraca čete „Petar Pandurević“ zajedno sa komandantom, 8. juna 1992. godine poginuli su u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare