Zavod za udžbenike i nastavna sredstva poklonio 150 knjiga OŠ Srbija

0

Delegacija Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske uručila je danas, povodom Nikoljdana, 150 knjiga za biblioteku Osnovne škole „Srbija“ na Palama. Direktor sektora za izdavačku djelatnost Zavoda Miroslav Janković rekao je da je izabrano 150 naslova iz oblasti školske lektire, prema planu i programu za osnovne škole u Republici Srpskoj, koji je neophodan ovoj novoformiranoj biblioteci.

„Potrudili smo se da se među školskom lektirom nađe i nekoliko naslova ostalih interesantnih izdanja Zavoda za udžbenike, kao što je antologija pjesama za djecu i mlade `Lepo slovo`“, naveo je Janković.

On je podsjetio da Zavod za udžbenike ove godine proslavlja 20 godina uspješnog rada i, umjesto proslava, jubilej obilježava upravo pomažući rad drugih ustanova i pojedinaca.

„Da je riječ o društveno odgovornoj instituciji Zavod je dokazao djelima. Samo u ovoj godini obradovali smo besplatnim udžbenicima mnoge učenike iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, a biblioteke kompletima školske lektire“, rekao je Janković.

On je dodao da Zavod, tradicionalno, pomaže i mnogobrojne društvene i manifestacije kulture od opšteg značaja širom Republike Srpske, a posljednja u nizu je 11. festival poezije za djecu.

Povodom Svetog Nikole danas je u OŠ Srbija organizovana priredba i podjela paketića.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sveti-nikola-2012-os-srbija/] width=[54] height=[54] title=[Sveti Nikola OŠ Srbija] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Facebook galerija

(www.palelive.com / Srna / foto: Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare