Zavod za udžbenike omogućio održavanje 12. Festivala poezije za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Festival poezije za djecu u Istočnom Sarajevu biće održan 10. decembra isključivo zahvaljujući Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, izjavio je Srni direktor „Forum teatra“ Vitomir Mitrić.

Mitrić je zahvalio Zavodu, koji je obezbijedio inicijalna sredstva za realizaciju festivala, tako da će zvanični program biti održan 10. decembra, ali sa smanjenim brojem učesnika i izmijenjenim konceptom.

„Ministarstvo prosvjete i kulture ove godine nije podržalo festival, najstariju književnu manifestaciju za djecu koja je veoma važna za kulturu Srpske zbog čega je održavanje 12. Festivala poezije za djecu u određenom trenutku bilo dovedeno u pitanje“, pojasnio je Mitrić.

Festival poezije za djecu u Istočnom Sarajevu održava se u organizaciji „Forum teatra“.

Mitrić je rekao da su planirane programske aktivnosti festivala pod nazivom „U lavirintu poezije“ svedene u dvočasovni program, koji će biti realizovan u četiri cjeline.

Prema njegovim riječima, to je obilježavanje 40. godina od štampanja prve knjige pjesnika Radoslava Samardžije, čije će stihove čitati Ilija Mimić, te promocije knjige Nedeljka Zelenovića „U zrnu puberteta“ i knjige Tode Nikoletića „Ja i tata ko dva brata“.

Predviđena je i promocija knjiga u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo “ LJubav boje bijelo“, Duška Milunovića.

Biće promovisana i knjiga „Neuhvatljiva dječija pjesma“, koja sadrži najbolje i nagrađene radove 10. i 11. konkursa poezije za djecu, koju su priredili književnica Dara Sekulić i Vitomir Mitrić.

Četvrta cjelina odnosi se na proglašenje pobjednika konkursa 12. Festivala poezije za djecu o temama “ Djeca nisu ovce“ i „Osluškivanje Boga“.

„Prateći program festivala biće realizovan 11. decembra u Domu za stara lica Istočno Sarajevo pod nazivom `Osmjehni se pjesmama` i u Matičnoj biblioteci gdje ćemo promovisati knjigu Tode Nikoletića `Rastem da volim`, čiji je izdavač `Forum teatar`, kao i audio CD u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo“, najavio je Mitrić.

On je izrazio očekivanje da će 12. Festival poezije za djecu u Istočnom Sarajevu finansjski podržati i grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare