Zavod obradovao osnovce Tjentišta

0

FOČA – Povodom Svjetskog dana knjige delegacija Zavoda za udžbenike posjetila je područno odjeljenje OŠ „Veselin Masleša“ i tom prilikom uručila 200 naslova knjiga školske lektire. „Ova donacija itekako nam je dobro došla jer je ova škola usljed ratnih dejstava u potpunosti ostala bez biblioteke, tako da se snalazimo i za potrebe ovdašnjih đaka knjige dovozimo iz Foče i Čelebića“ – rekao je direktor ove škole Radoje Miletić.

„Veoma cijenimo ovaj gest Zavoda za udžbenike i toplo zahvaljujemo s pozivom da ovo ne bude posljednja posjeta predstavnika Zavoda ovoj školi“-poručio je Miletić.

„Drago nam je što smo na Svjetski dan knjige ovdje sa Vama i zahvaljujemo na ovako lijepoj dobrodošlici“- rekao je v.d. direktora Zavoda dr Slaviša Kovačević. „S obzirom da smo se na licu mjesta uvjerili u kavim uslovima radite i nakon što smo sagledali ekonomsko-socijalnu situaciju koja vlada u ovoj regiji, odlučili smo da, u naše, i u ime institucija Republike Srpske, čije smo javno preduzeće, za narednu školsku godinu za sve učenike ove škole obezbjedimo nove besplatne udžbenike“ – rekao je Kovačević, što su prisutni učenici i nastavnici pozdravili aplauzom.

U znak zahvalnosti, učenici ove osnovne škole, priredili su program u okviru kojeg su recitovali stihove i uputili predstavnicima Zavoda za udžbenike poziv da ih ponovo posjete. OŠ „Veselin Masleša“ u Popovom Mostu trenutno pohađa 19 učenika, od čega deset Bošnjaka i devet Srba.

Ukoliko posjetite ovu školu uvjerićete se da je jedinstvena u BiH jer je teško uvidjeti razlike u nacionalnoj pripadnosti, na čemu treba zahvaliti učenicima, roditeljima ali i svim prosvjetnim radnicima ove škole. Delegaciji Zavoda je bilo veliko zadovoljstvo što je na Svjetski dan knjige učinila korak naprijed i dala svoj doprinos u ponovnom osnivanju biblioteke u ovoj školi ali i regiji.

Uručena donacija porodici Govedarica u Foči

Delegacija Zavoda za udžbenike posjetila je 23.aprila, na Svjetski dan knjige, porodicu Govedarica u Foči, kojoj je u ime Zavoda v.d.  direktora dr Slaviša Kovačević uručio novčanu pomoć od 500,00 KM i vrijedan poklon paket za troje mališana.

Zavod za udžbenike mnogo puta do sada učestvovao je u brojnim humanim akcijama, a na ovaj dan izabrali smo porodicu Govedarica i troje mališana, koji su prije nešto više od godinu dana ostali bez oca, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći. Vidjevši osmjehe na njihovim licima i radost pri otvaranju poklona svjesni smo da smo učinili pravu stvar i ovim mališanima bar na kratko uljepšali djetinjstvo.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare