Zatvorena zimska sezona na Jahorini

0

Olimpijski centar „Jahorina“ danas je zatvorio zimsku sezonu na ovoj planini, rekla je Srni portparol Centra Ivana Lizdek.


Lizdekova je istakla da je zbog otopljavanja snijega i nemogućnosti garantovanja bezbjednosti skijaša na stazi, Olimpijski centar „Jahorina“ odlučio da od danas zatvori skijašku sezonu.

„Iako smo željeli da omogućimo skijanje i za prvomajski praznik, bezbjednost skijaša nam je prioritet“, istakla je Lizdekova, dodavši da od danas ski liftovi više neće biti u funkciji.

Ona je navela da se u Olimpijskom centru nadaju da će i naredna zimska sezona biti podjednako uspješna kao i ova.

Iako je zatvorena skijaška sezona, Lizdekova je pozvala sve ljubitelje planine da prvomajske praznike provedu na Jahorini jer svi jahorinski hoteli nude promotivne pakete za posjetioce.

„Šetnja, vožnja biciklom, ručak u prirodi, sportske aktivnosti, vožnja bagijem, velnes program i niz drugih sadržaja koje nudi Jahorina i hoteli na ovoj planini nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, naglasila je Lizdekova.

Ona je dodala da je na Jahorini u prvom tromjesečju ostvareno više od 150.000 noćenja, a najčešći gosti bili su iz BiH, a zatim iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

„Ako izuzmemo region, onda su najčešći inostrani gosti na Jahorini bili iz Turske, Poljske, Mađarske i Rusije“, rekla je Lizdekova.

Podsjećajući da je zimska sezona počela 27. decembra, Lizdekova je navela da je bilo više od 100 kvalitetnih skijaških dana.

„Računajući samo skijaše u Olimpijskom centru `Jahorina`, evidentirano je više od 1.205.000 vožnji vertikalnim transportom, dok je prodato više od 83.000 ski-pasova, od dnevnih do višednevnih“, istakla je Lizdekova.

Govoreći o planovima za naredni period, Lizdekova je navela da je ljeto predviđeno za sportske kampove, radničke igre, seminare, škole u prirodi, pripreme sportista, dok se razvijaju i programi za individualce.

(www.palelive.com / Srna / Web cam: www.jahorina.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare