Zatvorena manifestacija, Sokolac sveukupni pobjednik

0

SOKOLAC – Na Sokocu su danas završene 56. Međuopštinske sportske igre /MOSI/ svečanom predajom zastave MOSI narednom gradu domaćinu Novoj Varoši.

Sveukupni pobjednik ove petodnevne sportske manifestacije je ekipa Sokoca, drugo mjesto pripalo je Pljevljima, a treće Rogatici.

Tokom pet dana trajanja ove manifestacije učestovalo je više od 2.000 sportista iz 27 opština Srbije, Crne Gore i BiH.

U generalnom plasmanu u ženskoj konkureniciji prvo mjesto pripalo je Sokocu, drugo Priboju i treće Požegi, a u muškoj prvo mjesto Sokocu, drugo Pljevljima i treće ekipi Berana.

Atletičarka Mladena Petrušić iz ekipe Sokolac proglašena je za najuspješniju takmičarku 56. MOSI „Sokolac 2019“ sa osvojene četiri zlatne medalje u disciplinama 110 metara prepone, kugla, štafeta četiri puta 100 metara sa preponama i skok u vis, u kojoj je postavila i novi rekord igara od 180 centimetara.

Petrušićeva je rekla Srni da joj posebno znači priznanje najuspješnije takmičarke igara u rodnom gradu, iako je kao višegodišnji šampion Balkana u sedmoboju dobijala nagrade na svim značajnijim takmičenjima u regionu.

„Velika mi je želja bila da vratim rekord MOSI u skoku u vis, koji sam ranije držala i uspjela sam u tome“, istakla je Petrušićeva.

Sokolački atletičar Stefan Ćuković proglašen je za najuspješnijeg takmičara ovogodišnjih MOSI, sa tri zlatne medalje na 800 metara, 1.500 i 3.000 metara.

Ćuković je rekao Srni je izabran za najuspješnijeg takmičara na prošlogodišnjim 55. MOSI u Priboju, ali da se nije nadao da će to priznanje dobiti i ovaj put.

Nagrada za fer plej i sportsko viteštvo uručena je ekipi Goražda, a za najkompletniju sportsku ekipu proglašen je Priboj.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica se zahvalio svim sportistima, sportskim radnicima i gostima koji su ovih dana posjetili ovaj grad, ali i građanima Sokoca kao domaćinima.

On je naglasio da je u vrijeme trajanja ove manifestacije Sokolac posjetilo oko 20.000 ljudi.

Bjelica je rekao Srni da su u okviru ovih igara odigrane 662 utakmice, da je učestvovala 251 ekipa /164 muške i 87 ženskih/.

Naredne 57. MOSI će biti održane u Novoj Varoši u ljeto 2020. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare