Затварање предмета – логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија

0

САРАЈЕВО – Амбасада Руске Федерације у БиХ оцијенила је данашњу вијест о затварању предмета „Икона“ логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Овај случај је, истичу из Амбасаде, примјер тога како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних гријехова.

„Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Краматорском, драмским позориштем у Мариупољу, `Сјеверним токовима`. Истина ће побиједити“, речено је Срни у овом дипломатском представништву.

Тужилаштво БиХ је донијело одлуку о непровођењу истраге у предмету „Икона“ у вези са иконом коју је предсједник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено умјетничко д‌јело незаконито премјештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну умјетничку вриједност.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Амбасада Русије у БиХ)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare