Zatražen dodatni grant za pomoć ugroženim članovima

0
Zatražen dodatni grant za pomoć ugroženim članovima

FOČA – Skupština Boračke organizacije /BO/ u Foči usvojila je finansijski plan za narednu godinu prema kome bi budžet trebalo da iznosi 73.200 KM, od čega bi grant opštine bio 70.000, a prihodi od naplate parkinga 3.200 KM.

Boračka organizacija tražiće od opštine i dodatni grant od 10.000 KM za realizaciju posebnog programa namijenjenog za liječenje ratnih vojnih invalida i za pomoć socijalno ugroženim članovima.

Usvojeni su izvještaj o radu u ovoj i plan rada za narednu godinu, a kako je istaknuto, glavni zadaci predstavnika demobilisanih boraca i dalje su stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje boračkih kategorija.

Delegati Skupštine opozvali su Miloša Lazovića sa svih funkcija u opštinskoj BO Foča, zbog odlaska u Goražde na skup veterana nekada zaraćenih vojski – Jugoslovenske narodne armije /JNA/, Vojske Republike Srpske /VRS/, takozvane Armije BiH, Hrvatske vojske /HV/ i Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/.

Lazoviću je zamjereno da je na taj skup, koji je organizovala nevladina organizacija Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd, otišao bez znanja Boračke organizacije koju je predstavljao.

Lazović, koji je i zamjenik predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, nije prisustvovao današnjoj Skupštini, ali je poslao pismo u kojem delegate obavještava da je na skupu u Goraždu bio jedan od šest članova BORS-a, te da je prisustvovao i načelnik jedne opštine iz Republike Srpske.

U pismu je Lazović naveo da BORS na ovakvim skupovima učestvuje još od 2008. godine i da je bila domaćin u Prnjavoru, Šamcu, Brčkom, Prijedoru, Modriči, Derventi, Brodu i dva puta u Novom Gradu, te da je njegovo prisustvo u Goraždu bilo u skladu sa njegovim ovlašćenima, kao člana Predsjedništva BORS-a.

Na Skupštini BO Foča donesen je i zaključak kojim se, još jednom, nakon što je to ranije učinilo i Predsjedništvo opštinske organizacije, osuđuje izjava predsjednika Skupštine opštine Foča Izeta Spahića, koji je za skupštinskom govornicom za prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića rekao da je „najveći ratni zločinac“.

Skupština BO zatražila je od odbornika Skupštine opštine Foča da smijene Spahića sa mjesta predsjednika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments