Zaštititi najmlađe učesnike u saobraćaju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da vozači sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, poštuju ograničenja kretanja vozila u zonama škola, kao i putnih komunikacija kojima se kreće veći broj učenika, kako bi na taj način zajedno zaštitili najmlađe učesnike u saobraćaju.

U okviru republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koja se povodom početka nove školske godine sprovodi tokom septembra, policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovaće niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu i bezbjednost djece u saobraćaju.

Tokom akcije biće održana edukativna predavanja u školama o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, posebno djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijski službenici vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, kao i sankcionisati sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola, pješačkih prelaza i autobuskih stajališta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments