Zastava mira na Ravnoj Romaniji za jedinstvo srpskog naroda

0

SOKOLAC – Predstavnici specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata postavili su danas najveću zastavu Republike Srpske na najveći jarbol, na Ravnoj Romaniji, u prisustvu velikog broja građana i sa porukom da je jedinstvo potrebnije nego ikada.

Zastava se nalazi u blizini magistalnog puta Sarajevo-Podromanija-Zvornik.

Ratni komandant Specijalne elitne jedinice Drinskog korpusa „Vukovi sa Drine“ Milan Jolović Legenda rekao je novinarima da su se pripadnici elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog rata zajedno sa narodom okupili danas na Ravnoj Romaniji i podigli zajedno najveću zastavu Republike Srpske na najveći jarbol.

„Želimo da pošaljemo jasnu poruku našem narodu i političkom rukovodstvu Srpske u Sarajevu i Banjaluci da moraju biti jedinstveni, kao što smo i mi pokazali jedinstvo u proteklom ratu i kao što smo jedinstveni danas ovdje na Ravnoj Romaniji“, poručio je Jolović.

On je dodao da je danas na Romaniji dogovoreno da naredni sastanak pripadnika specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske iz odbrambeno-otadžbinskog rata bude u avgustu na Vučijaku, gdje je nastali elitni „Vukovi“, preteča svih specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske.

Najavljeno je da će na skupu na Vučijaku biće objavljena i potpisana povelja o bratimljenju specijalnih elitnih jedinica Republike Srpske.

U Organizacionom odboru ovog skupa rekli su da su danas na Romaniji prisutni pripadnici specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske „Vukovi sa Vučijaka“ iz Prnjavora, „Panteri“ iz Bijeljine, Specijalne jedinice „Peša“ iz Brčkog, Specijalne jedinice „Manda“ iz Ugljevika, „Vukovi sa Drine“ iz Zvornika, „Garde“ iz Šekovića, Jurišni odred iz Vlasenice, „Beli Vukovi“ sa Pala i Odred MUP-a sa Ilidže.

Sekretar Udruženja „Beli Vukovi“ sa Pala Novica Kapuran rekao je da je ova najveća zastava simbol države koji treba da ujedini narod u odbrani Republike Srpske.

„S obzirom da naši političari sve više ističu svoje stranačke zastave i partije dužu iznad države, mi smo im podizanjem ove zastave dali do znanja da je naša svetinja zastava Republike Srpske, njen narod i sama Republike Srpska“, rekao je Kapuran.

Mještanin Drago Lopatić rekao je da ga raduje postavljanje najveće zastave na Ravnoj Romaniji u blizini njegove kuće i preduzeća jer mu je „najdraža i prirasla k srcu“.

Na svečanosti postavljanja zastave na Ravnoj Romaniji pročitano je i pismo podrške skupu i ideji Darka Mladića, sina srpskog generala Ratka Mladića, u kome je naveo da srpski narod živi u vremenu teških izazova i da je potrebno jedinstvo jer mu prijete podjele koje izazivaju unutarnji i spoljni interesi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare