Zasađeno ukrasno drveće ispred Studentskog doma

0
Zasađeno ukrasno drveće ispred Studentskog doma

FOČA – Stanari Studentskog doma u Foči danas su ispred ovog objekta zasadili sadnice ukrasnog drveća, koje je u saradnji sa upravom doma obezbijedilo Šumsko gazdinstvo „Maglić“.

Sadnice crvenog hrasta, javora i katalpe upotpuniće i uljepšati studentski ambijent koji se svakodnevno uređuje i obogaćuje novim sadržajima.

Studenti su „zasukali rukave“ i posadili petnaestak ukrasnih stabala na prostoru na kojem svakodnevno borave odmarajući od knjige i fakultetskih obaveza.

„Značiće nam mnogo ovo jer će uljepšati spoljašnji izgled, a i prostor će biti ugodniji za boravak studenata i za druženje i zabavu“, rekao je stanar doma Nemanja Ilić, koji je zahvalio Šumskom gazdinstvu „Maglić“ za ovaj poklon.

Direktor Šumskog gazdinstva „Maglić“ Spomenko Stojanović kaže da su sadnice poklonili Studentskom domu povodom Svjetskog dana šuma, 21. marta, a da im vremenske prilike ranije nisu dozvoljavale sadnju, pa su sačekali ljepše vrijeme.

„Nabavili smo sadnice da studenti oplemene ovaj prostor i da shvate koliki je značaj šuma na planeti Zemlji. Nije tu kraj, mi ćemo se truditi da Studentskom domu omogućimo da ovaj prostor uredi što bolje“, rekao je Stojanović.

Direktor Studentskog doma Srđan Drašković zahvalio je za poklon i istakao da će se drveće odlično uklopiti u okruženje objekta.

„Planiramo da ovaj prostor ispred doma bude dodatno uređen i obogaćen novim sadržajima, ukrašen cvijećem“, rekao je Drašković.

Moderan Studentski dom u Foči, u čiju je izgradnju i opremanje Vlada Srpske uložila 7,5 miliona KM, otvoren je u septembru 2016. godine.

Pod njegovim krovom trenutno žive 322 studenta Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta iz zemalja regiona, a najviše ih je iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments