Zaražene tri žene

0

Na području opštine Pale u protekla 24 časa evidentirana su tri nova slučaja virusa korona, tako da je ukupan broj zaraženih 12, rekao je Srni koordinator kvaliteta zdravlja u paljanskom Domu zdravlja Nebojša Tanović.

Riječ je o dvije mlađe žene i jednoj starije životne dobi. „Mlađe osobe osjećaju se dobro, dok je žena starije životne dobi hospitalizovana zbog zdravstvenih problema koji nisu vezani za virus korona“, naveo je Tanović.

On je dodao da će sutra biti testirano šest pacijenata sa težim simptomima virusa korona, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Tanović navodi da je epidemiološka situacija na Palama zadovoljavajuća, te izražava zadovoljstvo odgovornim ponašanjem građana i poštovanjem epidemioloških mjera.

„Zahvaljujući odgovornosti građana već duži period broj zaraženih ne prelazi 20“, naglasio je Tanović.

Tanović je demantovao informaciju o porastu broja zaraženih virusom korona na Jahorini, te objasnio da su turisti iz Banjaluke bili inficirani virusom korona prije dolaska na Jahorinu.

Prema njegovim riječima, samo jedan Paljanin koji radi na Jahorini javio se u Dom zdravlja sa simptomima virusa korona, tako da ne postoje provjerene informacije da je Jahorina novi klaster zaraze.

„Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka izjavio je da je Jahorina novi klaster na osnovu prijema zaraženih pacijenata u bolnicu, ali ne postoje pouzdane informacije da su oni zaraženi baš na Jahorini. Na osnovu razvoja simptoma, oni su, najvjerovatnije, bili zaraženi i prije toga“, pojasnio je Tanović.

Na Palama je do sada virusom korona zaraženo 858 lica, a preminula je 21 osoba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare