Zapaženi rezultati studenata rusistike na onlajn maratonu „Aktuelna Rusija“

0

Studenti Katedre za rusistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu potvrdili su zavidan nivo poznavanja ruskog jezika na onlajn obrazovnom maratonu „Aktuelna Rusija“, u organizaciji Centra strateških projekta iz Moskve.

Maraton je posvećen nastavnicima ruskog jezika, prevodiocima, studentima i svima onima kojima je ruski jezik buduća profesija, a projekat je realizovan uz pomoć i podršku Ruske humanitarne misije u okviru granta iz budžeta Ministarstva prosvjete Ruske Federacije, saopšteno je iz Filozofskog fakulteta.

Deset vodećih stručnjaka iz Ruske Federacije u oblasti ruskog jezika, književnosti i prevodilaštva dva dana je učesnicima maratona držalo tematska predavanja, master-kurseve i treninge, a predstavljeni su i univerziteti i obrazovni sistem Ruske Federacije.

Među više od 300 učesnika, studenti Katedre za rusistiku Filozofskog fakulteta Pale bili su najbrojniji. Za aktivno učestvovanje u seminaru student četvrte godine Teodora Vukosav osvojila je pametni sat, a kao jedan od najaktivnijih učesnika apsolvent ove katedre Ivanka Prelić je osvojila putovanje u Moskvu.

Apsolvent Katedre za rusistiku Milica Ninković osvojila je glavnu nagradu – laptop u okviru takmičenja za esej o temi „Govorni portret znalca ruskog jezika“, dok je za podršku i promovisanje obrazovnog maratona putovanjem u Moskvu nagrađen i rukovodilac Katedre za rusistiku profesor Višnja Višnjevac.

Studenti Katedre za rusistiku još jednom su potvrdili zavidan nivo poznavanja ruskog jezika, a Katedra za rusistiku je kontinuiranim radom postala prepoznatljiva u regionu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Filozofski fakultet)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare