Zapažen nastup milićkog proizvođača namještaja

0
Zapažen nastup milićkog proizvođača namještaja

MILIĆI – Među 1.200 kompanija, iz više od 50 zemalja svijeta, Kompanija „Boksit“ iz Milića predstavila je namještaj iz svog proizvodnog programa na nedavno završenom međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu.

Pomoćnik izvršnog direktora za marketing u Kompaniji „Boksit“ Branko Marković rekao je Srni da je ovo bilo drugo učešće milićkog proizvođača namještaja na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji, u okviru zajedničkog štanda, koji je organizovala Spoljnotrgovinska komora BiH.

„Iskustva sa sajma su veoma korisna, s obzirom na to da smo uspjeli da se, među velikim brojem izlagača, pozicioniramo na međunarodnoj mapi proizvođača namještaja i postanemo prepoznatljivi po svom namještaju“, rekao je Marković.

Ova kompanija u Kelnu predstavili se sa nekoliko kolekcija namještaja namijenjenog zapadnom tržištu, i to kolekcijama „Istok“ i „Soft“, koje su kreacija dizajnera Dušana Rakovića, te trpezarijskom kolekcijom „Jadar“ i kolekcijom „Boem“, koje su djelo dizajnerskog tima „Soligna dizajn“.

„Planiramo da i sljedeće godine nastupimo na sajmu, ali i da, zahvaljujući znanju i iskustvu koje stičemo, za dvije godine nastupimo samostalno“, rekao je Marković.

U odnosu na ranije godine, kaže on, „Boksitova“ fabrika namještaja znatno je podigla nivo završne obrade namještaja, te uspjela da svoje proizvode pozicionira u srednji cjenovni rang, koji je najzastupljeniji na tržištima Zapadne Evrope, rekao je Marković.

„Mi smo do sada sarađivali sa kupcima iz NJemačke, Austrije i Italije, a nakon sajma planiramo proširiti prodaju namještaja na tržiša Švajcarske, Holandije, Danske, Francuske, Brazila, Indije“, rekao je Marković.

Ovogodišnji sajam u Kelnu, koji je trajao od 16. do 22. januara, posjetilo je oko 140.000 ljudi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments