Zapažen nastup džudista Romanije u Laktašima

0

U Laktašima je 22. februara održano Prvenstvo Republike Srpske za seniore i seniorke na kojem je nastupilo 27 klubova iz Republike Srpske sa oko 200 takmičara.

Džudo klub Romanija Pale je na tom takmičenju ostvarila zapažen rezultat, osvojivši četiri medalje u različitim kategorijama.

Boško Draganić je osvojio srebro u kategoriji preko 100 kilograma. Do srebra je stigao sa tri pobjede i jednim porazom.

Bojan Draganić je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma. Bojan je 1995. godište i pred njim je lijepa budućnost.

Arnautović Jelena, aktuelna prvakinja Republike Srpske i BiH u kategoriji preko 78. kilograma, je osvojila bronzu. Jelena je nosilac 7. mjesta na prvenstvu Evrope za juniore koje je prošle godine održano u Sarajevu.

Marina Cicović je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 78 kilograma. Marina je džudom počela da se bavi prije dvije godine i ona već ostvaruje zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji iako je kadet.

Na takmičenju nije nastupio aktuelni prvak BiH u kategoriji preko 100 kg Dražen Subotić, zbog povrede lakta. U narednom periodu Subotića očekuje Evropski kup u Sarajevu 29. i 30. marta, Prvenstvo Evrope u Monpeljeu 27. aprila, Gran pri 21. juna u Budimpešti, Gran pri 12. septembra u Rijeci. Sva ova takmičenja se boduju za Olimpijske igre 2016. u Rio de Ženeiru.

Džudo klub Romanija Pale će 5. aprila biti domaćin Prvenstva Republike Srpske za mlađe pionire i kadete u sportskoj dvorani u Palama.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments