Žana Novaković nosi zastavu Bosne i Hercegovine u Sočiju!

0

Na sastanku Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) koji je održan jutros u Sarajevu odlučeno je da skijašica Žana Novaković nosi zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, 7. februara ove godine.

Jutros je na vanrednom sastanku prisustvovalo i pet trenera takmičara ZOI-a u Rusiji, nakon što se Izvršni komitet na sjednici u utorak nije uspio usaglasiti o ovom pitanju.

U OK BiH su danima bili podijeljeni u vezi s tim ko će nositi zastavu. Koplja su se lomila između naše Žane Novaković i Igora Lajkerta iz Zenice.

Na kraju je odlučeno da Žana Novaković nosi zastavu na otvaranju Olimpijade, dok će na defileu zatvaranja zastavu nositi takmičar koji ostvari najbolji rezultat u Sočiju.

BiH će na najvećoj smotri zimskih sportova u svijetu od 7. do 24. februara predstavljati pet sportista, Paljani Žana Novaković, Marko Rudić (slalom i veleslalom), Mladen Plakalović (skijaško trčanje) i Tanja Karišić (skijaško trčanje i biatlon) i Zeničanin Igor Lajkert (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust). Sa njima će, uz vođu tima Saida Fazlagića, u Rusiju putovati i pet trenera. Sportska ekspedicija BiH u Sočiju ukupno će brojati 11 članova.

Delegacija putuje u Soči 4. februara avionskom linijom Sarajevo – Istanbul – Soči.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments