Zajedničkim radom do Evropa kupa

1

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić, zajedno sa predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina, posjetio je Cirih gdje je održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije.

Na ovom sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup, te je tim povodom gospodin Ljevanić izjavio: „Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i Ejof. Takođe, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje,veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja“.

On je istakao da je potrebno da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno, te da se oformi jedan tim koji će predstavljati ove tri planine.

„Zajednički rad i zajednička organzacija Evropa kupa bi nam svima mnogo donijela, te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što nam je svakako krajnji cilj“, naglasio je LJevnajić.

Dodaje da je Evropa kup najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša, što je svakako prioritet svima koji se bave zimskim turizmom.

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo. Kvaliltetom svoje ponude Jahorina danas može parirati najuređenijim Evropskim skijaškim destinacijama.

Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Да крајњи циљ треба да буде Свјетски куп на Јахорини. До тога предлажем да се формира СКИ -ПУЛ СРПСКЕ у алпским и нордијским дисциплинама. Имамо таленте за највеће свјетске домете, али не улажо у њих. То се једино може ријешити са СКИ-ПУЛОМ, као некад у Словенији са Тонетом Вогринецом. Посљедице ће већ за 5-6 година бити невјероватне. Када једном направиш нешто квалитетно и поставиш чврсте темеље, то ће довијека давати резултате, како кроз резултате такмичара, тако и за ступање-повратак олимпијске Јахорине и Пала на свјетску туристичку сцену у правом смислу те ријечи, тачка.