Zajednički rad Istočnog Sarajeva i Pala na infrastrukturnim projektima

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik opštine Pale Boško Jugović saglasili su se da će za pripremu Zimske olimpijade mladih 2019. godine-EJOF, biti potrebna podrška svih institucija, zbog čega je potrebno da grad i ova opština zajednički rade na nekim infrastrukturnim projektima.Vuković i Jugović danas su na Palama razgovarali o tekućim pitanjima u odnosima grada i opštine, a posebnu pažnju posvetili su održavanju EJOF-a, čiji će domaćini biti Istočno Sarajevo i Sarajevo.


„Saglasili smo se da je to velika šansa i za grad, a posebno za Pale, s obzirom da će se većina tih takmičenja dešavati na području ove opštine, odnosno na Jahorini i na Dvorištima“, rekao je Vuković novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, zajednički je stav da će za pripremu Olimpijade mladih biti potrebna podrška svih institucija, zbog čega je potrebno da grad Istočno Sarajevo i opština Pale zajednički rade na rješavanju nekih infrastrukturnih projekata, naročito onih koji se odnose na Dvorišta i eventualno nabavljanje ledenih ploha za određene sportske discipline.

Vuković je dodao da je sa načelnikom te predsjednikom i potpredsjednikom SO Pale razgovarao i o problemima preduzeća „Famos“ i Olimpijskog centra „Jahorina“, te problemima u funkcionisanju opštine.

„Ponudio sam podršku Razvojne agencije grada Istočnog Srajeva, koja može da pomogne realizaciju nekih projekata u opštini“, rekao je Vuković.

Ističući da je Skupština grada pomoć opštini Pale i svim drugim opštinama u sastavu grada, a ne teret, Vuković je rekao da Skupština grada obavlja određene poslove za opštinu Pale.

Kao primjer naveo je Vatrogasnu brigadu i Turističku organizaciju Istočnog Sarajeva, koje svojim djelovanjem pokrivaju područje cijelog grada, ali i to da Skupština grada finansira troškove Srednjoškolskog centra na Palama u iznosu od više stotina hiljada KM, te obavlja inspekcijske poslove, zbog čega opština ne mora da ima te službe.

„Mislimo da je to značajna pomoć, između ostalog i za budžet opštine Pale“, naglasio je Vuković i izrazio uvjerenje da će grad Istočno Sarajevo i opština Pale u narednom periodu imati uspješnu saradnju.

Zahvalivši za posjetu gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Jugović je rekao da je danas zaključeno da ovi razgovori moraju biti češći i da sve probleme treba rješavati dijalogom.

„Ubijeđeni smo da će ovaj današnji sastanak imati odjeka“, rekao je Jugović dodavši da je na sastanku razgovarano o svim tekućim pitanjima, odnosu grada Istočnog Sarajeva i opštine Pale, budućim zajedničkim aktivnostima i velikim investicionim projektima, kao što je priprema za EJOF.

U delegaciji grada Istočnog Sarajeva bio je i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare