Zahvalnost Krajišniku za snagu kojom je vodio srpski narod

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik dao veliki doprinos stvaranju Srpske i ostaće upamćen po dobru u srpskom narodu.

„To je čovjek koji je bio jedan od glavnih protagonista stvaranja grada Srpsko Sarajevo 1993. i dugujemo mu zahvalnost za snagu kojom je devedesetih vodio Narodnu skupštinu, ali i srpski narod“, rekao je Vuković novinarima na Sokocu povodom smrti Krajišnika.

Vuković je izrazio saučešće porodici, ističući da će Krajišnik ostati upamćen po dobru u srpskom narodu Republike Srpske.

On se nada da će Krajišnik biti i istorijska ličnost i da treba da prođe jedan vremenski period da bi bile shvaćene određene aktivnosti i događaji kako bi se mogla ocjenjivati važnost odluka koje je Krajišnik sa svojim kolegama donosio devedesetih godina.

„Zahvaljujući njemu i mnogim drugim ljudima, ali u prvom redu srpskim borcima, imamo danas Republiku Srpsku koja je sloboda za narod na ovom području“, rekao je Vuković.

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik preminuo je jutros u 6.00 časova od posljedica zaraze virusom korona.

Krajišnik je preminuo na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra, gdje je hospitalizovan 30. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare